Japanse Eetstokjes

Of u nu een expert bent in het hanteren van Japanse Eetstokjes of een beginner, in deze collectie vindt u zeker het juiste paar Eetstokjes.

De perfecte Japanse Eetstokjes voor ramen

Eetstokjes, in het Japans ook Hashi genoemd, zijn het beste bestek dat in Aziatische landen verkrijgbaar is. Hun oorsprong gaat terug tot 1600-1200 voor Christus in China, waar ze oorspronkelijk werden gebruikt als keukengerei of om vuren brandende te houden, maar toen China een economische crisis doormaakte, vonden Eetstokjes hun weg naar de tafel.

IJzeren bestek was te duur geworden, dus begon men houten Eetstokjes te maken, die veel goedkoper waren. In de loop der tijden werd het gebruik van Eetstokjes in de Aziatische landen steeds populairder en werd de vorm aangepast aan de cultuur van elk land.

In Japan zijn de Eetstokjes kort (ongeveer 20 cm) en het uiteinde dat wordt gebruikt om het voedsel op te vangen is puntig, in tegenstelling tot andere Aziatische Eetstokjes.

Terwijl voor sommigen onder ons Europeanen het hanteren van dit bestek onverklaarbaar is, kunnen anderen Japanse Eetstokjes met grote behendigheid hanteren. Als je het eenmaal hebt geleerd, is er een hele wereld van uitvoerbare en gevarieerde bewegingen voor je beschikbaar. Met een paar eenvoudige Eetstokjes kunt u uw eten snijden, mengen, rollen, laten uitlekken en scheiden.

In onze winkel vindt u Japanse Eetstokjes van gelakt hout met een eenvoudig ontwerp, andere met een machinaal bewerkt handvat of Eetstokjes versierd met Japanse motieven. Om uw Japans servies compleet te maken of aan vrienden aan te bieden, heeft u de mogelijkheid onze Japanse Eetstokjes in een doos van 5 paar Eetstokjes te kopen.

Hoe gebruik je Japanse Eetstokjes?

  • Plaats het eerste Eetstokje op het laatste kootje van de ringvinger en plaats het dikke uiteinde van het Eetstokje in de opening tussen de duim en de wijsvinger. Dit Eetstokje zit er nog aan.
  • Pak het tweede Eetstokje vast als een potlood, tussen de wijs-, middel- en duimvinger. Dit is de stok die zal bewegen.
  • Oefen met het oprapen van kleine hapjes van het bord met de Eetstokjes als tang.

Enkele culturele regels die je moet volgen als je met Japanse Eetstokjes eet:

Wanneer u met Japanse Eetstokjes eet, moet u het voedsel voorzichtig vastpakken en dan naar uw mond brengen. Gebruik nooit Eetstokjes om in het eten te duwen of te prikken.

Steek uw Eetstokjes nooit verticaal in de rijstkom, geef nooit voedsel aan iemand door van eetstokje naar Eetstokje, en kruis nooit de Eetstokjes. Al deze gebaren zijn voorbehouden voor de verering van de doden en voorouders in het boeddhisme. Deze gebaren maken aan tafel zou een teken van ongeluk of slecht voorteken zijn. Je wilt geen begrafenissfeer creëren aan tafel.

Eetstokjes worden alleen gebruikt om te eten, dus andere gebaren moeten worden vermeden, zoals eraan likken, ze als tandenstokers gebruiken, ermee tekenen of met je Eetstokjes over de borden vliegen zonder te beslissen wat je neemt. Om niet onbeleefd over te komen, moet u deze gebruiken van de Japanse keuken respecteren.

Nu u deze hoofdregels in gedachten heeft, kunt u gaan genieten van goede ramen volgens de regels van de Japanse culinaire kunst.

Heb je een sushi feestje gepland? Pak je roestvrijstalen vorken en wegwerpappeltjes in en vervang ze door een paar mooie Japanse Eetstokjes die jaren meegaan. Dit gereedschap met scherpe punt is perfect voor het grijpen van noedels, ravioli of maki. Voeg wat wasabi en sojasaus toe en u waant zich in een Japans restaurant in het centrum van Tokio.